sunnuntai 30. elokuuta 2015

Työvaateosaston uusi ilme

Työvaateosastolla vierähti yllättävän paljon aikaa;
osaston hoito oli aivan retuperällä kuten "ennen" kuvista voi huomata.
 
Kuvat ovat huonolaatuisia, koska Lumia reagoi heijastimiin ja huomioväreihin ylivalottamisella, mutta kyllä niistä silti näkyy osastolla tapahtunut muutos.
 
Aika pelottava ilmestys tämä yksijalkainen huppumies!
Kaiken lisäksi torso on kokoa S ja sadetakki XXXL.
Työvaatesettien esillepanossa huomio kiinnittyy shortsisetin seuraksi eksyneeseen pipoon!
 
Nostin työvaatesettien esittelytelineet vierekkäin hyllylle (pois tukkimasta muutenkin ahdasta käytävää) ja kiinnitin hinta- ja informaatiokyltit siististi telineisiin. Tein molempien settien viereen hyllyt, joihin järjestin ko. tuotteet kokojärjestykseen.
 

Huomiovaatteet laitoin niin ikään kokojärjestykseen ja viereen puin mustalle torsolle sopivan kokoisen vaatekerran pipoineen. Uskomattoman paljon aikaa vei samanlaisten henkareitten etsiminen ja vaatteiden ripustaminen nätisti niihin.
Rennot hupparit laitoin kesäisten työvaatteiden seuraksi, ja tietenkin mallin esille.
Hyllyn perällä piilossa olleet vesitiiviit työkalureput nostin myös esille ja täytin yhden malliksi ja huomion herättäjäksi.

Työvaatteiden päätuotemerkin (Snickers) lisäksi tarjolla on joitakin työvaate-eriä myös Blåkläderiltä, vapaa-ajan asuja ja kerrastoja Helly Hansenilta,
sekä sadeasuja, huomioliivejä ja t-paitoja eri valmistajilta.
Nämä tuotteet kokosin käytävän vasemmalle puolelle tuotemerkeittäin.
Asensin osastolle myös sieltä aiemmin kokonaan puuttuneen,
vaateosastolle olennaisena kuuluvan jutun;
PEILIN!


sunnuntai 16. elokuuta 2015

Tää on niin mahtavaa!

Mä olen NIIN omalla alallani! Työssäoppimispäivät ovat niin mielenkiintoisia ja työntäyteisiä että ajan kulumista on ihan mahdotonta käsittää; kuukausi top:ia takana ja aika on mennyt ihan hujauksessa.

Suurimmaksi osaksi teen töitä ihan itsekseni: ratkon tuotesijoittelun ongelmia, "raivaan" käytäviä vapaiksi niille jätetyistä "ei-sovi-mihinkään-hyllyyn" tavaroista, teen myymäläsomistuksia, järjestelen tuotehyllyjä jne... koettelen varmasti myyjien hermoja kyseenalaistamalla tavaksi muodostuneita käytäntöjä ja rikkomalla rutiineja, mutta toistaiseksi ainakin työni lopputulokset ovat saanet vähintäänkin hiljaisen hyväksynnän ja toisinaan olen kuullut jopa "toihan on hyvä idea" lausahduksen.

Kuukauden kesälomalle lähdin hieman sekavin fiiliksin, loma tulee tarpeeseen, mutta toisaalta töissä olisi ollut vielä muutama juttu, jonka olisin halunnut kesämyyntiä varten fiksata.

Viimeisellä viikolla ennen lomaa vaihtuivat kampanjat, minkä johdosta tein aika isoja muutoksia myymälässä.
.
Sisääntulon oikealta puolelta vein värikkäät, oranssit ja turkoosit kalusteet toisaalle,
 ja toin tilalle hillityn ja arvokkaan kalusteryhmän.
Muutos avasi kivasti sisääntulon näkymää
ja nyt valaisinosastokin herättää huomattavasti enemmän kiinnostusta.
 
Valaisinosaston hyllypäädyt laitoin samassa yhteydessä uusiksi.
Oranssin parvekesetin siirsin aiemmin tekemäni hyllypäädyn yhteyteen.
 Parvekesetin paikalla olleen, pikku hiljaa vähän joka suuntaan kasvaneen,
 puutarhatuote-esillepanon siirsin keskilattialle turkoosin parvekesetin kaveriksi.

Kivoin viikon jutuista taisi kuitenkin olla merihenkisen hyllypäädyn suunnittelu ja toteutus.
Tässä tuli käytettyä luovuutta, sillä metalliset myymäläkalusteet (reikälevyt, ritilähyllyt jne.) 
eivät ole kovin kivan näköisiä ja muunneltavuuskin on aika rajallista.
 Kokonaisuus on mielestäni oikein onnistunut
ja toivottavasti upeat myrskylyhdytkin löytävät nyt uudet kodit.

perjantai 12. kesäkuuta 2015

Oranssi viikko

Tällä viikolla tutustuin alustavasti ketjun markkinointistrategioihin. Tein myös pari hyllynpäätyä ja stailasin kamppanjakalusteryhmän.
 
 

 
Järjestin myös kylpyhuonetarvike- ja siivousvälinehyllyt uudelleen, koska halusin käytävillä ja lattialla olevat tavarat hyllyihin. Tämä projekti täytyy tehdä lähes kaikille tuotehyllyille joten töitä riittää.
 

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Työssä oppimassa

Mä oon ihan liekeissä: kolme päivää työssäoppimista takana Rauman K-raudassa ja tuntuu että työstään ei voi enempää tykätä! Siis ihan täydellistä, niin paljon, niin erilaisia tuotteita ja tuoteryhmiä, ett kerrankin ihan oikeesti saa käyttää koko tieto-, taito-, ja luovuuskapapasiteettia hyväksi.
 
Tässä viikon aikaansaannoksia, aloitin kausituotteista, eli pihan ja puutarhan osastolta:

 


perjantai 29. toukokuuta 2015

Pukeutumisen tyylit ja etiketti

Menin mukaan tällekin kurssille, vaikka aihe olikin minulle entuudestaan varsin tuttu. Kertaustahan se pääosin oli, mutta kyllä mukaan jotain uuttakin tarttui,esimerkiksi Paulalta saatu tieto laketista eli ylioppilaslakin sijaan käytettävästä asusteesta. 

Tottakai saimme taas tehdä tutkielmankin :











Toteutin aiheesta vielä seuraavalla viikolla esillepanonkin:



sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Tuote-esittely ja esillepano

Loppusyksystä, juuri ennen ensimmäistä työssäoppimisjaksoa, saimme tehtäväksi laatia tuote esittelyn ja koota siihen liittyvän myyntiesillepanon. Tein esityksen kahvakuulatunneista, koska halusin kokeilla tavaramarkkinoinnin sijaan palvelun markkinointia.












Tarvikkeet esillepanoon löytyivät (yllätys, yllätys!) ihan kotoa.


torstai 7. toukokuuta 2015

Pienoismalli

Kauan odottamani pienoismalliprojekti alkoi viimein maaliskuun lopulla. Pienoismallin kohteen saimme itse valita, lähtökohtana opettajan meille valitsemat metallit. Minun metallini oli minulle niin mieleinen tako- ja valurauta.
 
Valitsin kohteeksi puutarha- ja sisustusliikkeen, jonka tuotevalikoimissa on paljon sekä valu- että takorauta tuotteita ja jonka rakennus ja ympäristö ovat minua aina inspiroineet.

Asetin itselleni tavoitteeksi käyttää oppimiani markkinoinnin tietoja ja taitoja tässäkin projektissa, vaikkei sitä tehtävänannossa edellytettykään. Halusin myös haastaa itseni tekemällä projektista powerpoint-esityksen. (jonka jouduin sitten vielä muuttamaan wordin ja paintin kautta yksittäisiksi kuviksi jotta sain sen tänne bloggeriin esille)



Tyylin pohdintaa: