tiistai 21. lokakuuta 2014

Deko ja New York

Viime viikko oli melko toiminnallinen : esillepanoja, näyteikkunoita ja piirtämistä.

Ensin harjoiteltiin esillepanojen tekemistä.


Esillepanot piti rakentaa aikakauslehden myynninedistämiskamppanjaan. Valitsin Deco-lehden ja toteutin esillepanon lehdestä löytyneen sisustuskuvan tunnelmaa mukaillen. Taustaksi piirsin tähtitieteellisen-kartan, tietosanakirjat tuunasin vanhan näköisiksi liimaamalla niihin netistä löytämäni selkämykset, ja lampunvarjostimen luurangon yhdistin ikean spottiin. Vielä muutama lehti rullalle lasilieriöihin ja loput pöydälle. Lopputulos ei mitenkään tyydytä itseäni, mutta koska aika ja materiaalit olivat rajalliset niin tähän oli tyytyminen.

 Seuraavana päivänä tehtiin näyteikkunoita.

Toimeksiantoni oli:
Aihe - New York
Tuote - tuontiastiat
Kohderyhmä - nuoret aikuiset

Visioin ensin taustalle Nykin silhuettia kaksoistorneineen, mutta päädyin kuitenkin vapaudenpatsaaseen. Keltaisen taksin lisäsin taustalle yhtymäkohdaksi keltaisille astioille. Koska kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset, päädyin pitämään väriskaalan hillittynä; harmaan sävyjä ja korostusvärinä edellä mainitsemani keltainen.
Tuotteiden esillepanossa pyrin pitämään mielessäni oppimiamme sommittelu "sääntöjä" kuten: kolmion muotoon rakennetussa sommitelmassa katseen on helppo kiertää ja tuotteita on hyvä olla pariton määrä. Ratkaisin parittomuus dileeman tekemällä parillisista pinon ja kulhojen keskelle lisäsin hintakyltin viidenneksi tuotteeksi.
 Kolmion muotoon rakennetussa sommitelmassa
katseen on helppo kiertää
Tuotteita pitää olla
pariton määrä

Työtä ei ole vielä arvioitu, mutta itse olen lopputulokseen tyytyväinen.

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Herra Hakkarainen ja varvastossut

Viime viikko alkoi mielenkiintoisesti, kun tutustuimme eri aistikanavien kautta syntyviin kokemuksiin ja niiden käyttöön markkinoinnissa. Testasimme omat hallitsevimmat aistimme ja visuaalisuus oli (ylläripylläri!?!) itselläni selkeästi vahvin. Samankaltaisia tuloksia tuli koko ryhmälle, joten oikealla opinpolulla ollaan.

Minnan opastuksella aloimme kaivautumaan visuaalisen markkinoinnin syövereihin jo aiemmin  ja oikein tositoimiin päästiin viime keskiviikkona: toimme mukanamme jonkin tuotteen ja siitä piti
tehdä yrityskuvan mukainen esillepano.
Minulla oli mukana Herra Hakkarais-limu ja Adidaksen varvaskengät. Valitsin limun, koska Laitilan virvoitusjuomatehdas oli kirjaimellisesti herkullinen kohde. Tutkiessani yrityksen taustoja ja arvomaailmaa pyrskähtelin välillä nauruun, niin hauskasti oli asiat ilmaistu. Yrityksen imago oli hyvin kiteytetty mainoslauseeseen: "Laitilan juomat - koko olemuksessa hurja riemu!"

Yrityskuvasta tekemäni tutkielma ja sen perusteella toteutettu esillepano: