maanantai 9. maaliskuuta 2015

Valokuvausta

Valokuvaus on mulle aina ollut se akilleen kantapää, en muista että olisin ikinä ottanut kuvaa johon olisin ollut edes suhtkoht tyytyväinen. Olen pikkutarkka pilkunviilaaja, ja sen vuoksi sekunnin murto-osassa tapahtuva tilannekuvaaminen on minulle haasteellista ja asetelmakuvaaminen ihan toivotonta, kun ikinä mikään ei näytä kuvassa siltä kuin luonnossa.

Saimme koulussa ruhtinaalliset kaksi päivää valokuvausoppia ja vaikka aika ei riittänyt kun ihan olennaisimpaan, tuntuu että kuvaamiseen tuli ihan erilainen tatsi. Järkkäri  oli mulle ihan uusi tuttavuus, hiukan pelottavakin, mutta niin hyvin tutustuminen sujui että hieman alkoi jo himottaa omankin kameran hankinta.

Suunnittelimme ja kuvasimme mainoskuvan, josta myöhemmin tekisimme lehtimainoksen. Halusin  ehdottomasti mustataustaisen kuvan askarteluaiheella. Sain aikaiseksi jopa kaksi asetelmaa, ja molemmista vielä oikein onnistuneet kuvatkin.



 
Lehtimainoksen tein nukkekuvasta koska ylhäältä kuvatussa asetelmassa oli hieman epäsiisteyttä elementeissä ja niiden asettelussa. Kiva tehtävä kaikenkaikkiaan!
 
 

Ei kommentteja: